Aj vy milujete jesť zeleninu len tak v dobrej marináde, alebo ugrilovanú? Paradajky sú v sezóne celoročne a to najmä vďaka skleníkom. Ak sa vám už minuli cukety a baklažány, pripravte si na grile paradajky v tejto fantastickej marináde. Môžete ich do nej namočiť a zjesť aj bez tepelnej úpravy.
3-4 strúčiky cesnaku
½ ČL soli
½ ČL cukru
1 ČL dijonskej horčice
1 PL octu
3 PL olivového oleja
petržlen, bazalku, koriander a čierne korenie podľa chuti
5 paradajok cca
Paradajky umyte a narežte na plátky hrubé asi pol centimetra, zeleninu zatiaľ odložte do chladničky. Olúpte cesnak a pretlačte ho do misky, pridajte k nemu dijonskú horčicu, ocot a olej, soľ a cukor, čierne korenie a čerstvé bylinky nasekané nadrobno. Chladené paradajky ponamáčajte v marináde a v miske ich nechajte v chlade zhruba polhodinu. Potom ich zjedzte, alebo ugrilujte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru