Ruská polievka šči

Loading...
(4.5 / 5)

Keď sme prvýkrát ochutnali túto tradičnú ruskú polievku, okamžite sme sa do nej zamilovali. Je veľmi podobná ukrajinskému boršču, no príprava nie je ani zďaleka taká zdĺhavá. Potrebovať budete základné suroviny, ktoré máte vždy doma. Vyskúšajte tento recept a určite nám dajte vedieť, ako vám polievka chutila.

pinterest.com

Na šči budete potrebovať:

500 g hovädzie predné

500 gramov kyslej kapusty aj so šťavou

1 veľkú cibuľu

2 mrkvy

1 petržlen

pár strúčikov cesnaku

100 gramov húb

soľ, korenie

bobkový list

kyslá smotana

paradajkový pretlak

Postup:

Do väčšieho hrnca si dáme variť mäso a koreňovú zeleninu s bobkovým listom. Varíme, kým nám nevznikne tradičný silný vývar. V druhom hrnci si speníme cibuľku a pridáme kyslú kapustu so šťavou, pridáme paradajkový pretlak a osolíme, okoreníme. Dusíme aspoň 15 minút.

Zmes kyslej kapusty a pretlaku prilejeme k vývaru a celú polievku, pridáme huby, prelisovaný cesnak a varíme pokojne ešte hodinu. Na záver pridáme celú jednu smotanu a necháme povariť ešte asi 5 minút. Pridáme pokrájané vyvarené mäso a ak je potrebné, na záver dochutíme. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.

 babskeveci.sk (Lucia M.)

Náš tip:

  • Pri príprave dusenej kapusty s paradajkovým pretlakom môžete na cibuľke najskôr podusiť 200 gramov mletého hovädzieho mäsa. Polievka bude hustejšia a niekomu táto verzia chutí viac.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x