Rožky vo vajíčku so syrovou kôrkou

(5 / 5)

Ostalo vám nejaké pečivo, ktoré máte pripravené na to, že ho urobíte vo vajíčku? Máme pre vás vynikajúci tip, ako si tento recept ešte vylepšiť a na starú dobrú klasiku okamžite zabudnete. Voňavé a chrumkavé chlebíky alebo rožky zmiznú zo stola rýchlosťou blesku. Vyskúšajte a uvidíte sami.

Budeme potrebovať:

staršie pečivo

1-2 vajíčka

150 ml mlieka

80 gramov tvrdého syra

3 strúčiky cesnaku

soľ

olej

Postup:

V tomto prípade sme zvolili staršie bagety, pretože sú z nich ideálne jednohubky, no použiť môžete pokojne aj obyčajné rožky alebo chlieb. Nakrájame si ich na malé krúžky. V miske si zmiešame mlieko, vajíčka a soľ. Na panvici si zohrejeme olej a každý kúsok bagety namočíme z každej strany vo vajíčku. Následne smažíme klasicky ako pri obyčajnom recepte. Potom ich ešte horúce posypeme syrom, ktorý sme si nastrúhali najemno a v miske zmiešali s pretlačeným cesnakom. Syr sa krásne roztopí a urobí z bagiet úplnú fantáziu. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x