Ostalo vám nejaké pečivo, ktoré máte pripravené na to, že ho urobíte vo vajíčku? Máme pre vás vynikajúci tip, ako si tento recept ešte vylepšiť a na starú dobrú klasiku okamžite zabudnete. Voňavé a chrumkavé chlebíky alebo rožky zmiznú zo stola rýchlosťou blesku. Vyskúšajte a uvidíte sami.
Budeme potrebovať:
- staršie pečivo
- 1-2 vajíčka
- 150 ml mlieka
- 80 gramov tvrdého syra
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- olej
Postup:
- V tomto prípade sme zvolili staršie bagety, pretože sú z nich ideálne jednohubky, no použiť môžete pokojne aj obyčajné rožky alebo chlieb. Nakrájame si ich na malé krúžky.
- V miske si zmiešame mlieko, vajíčka a soľ. Na panvici si zohrejeme olej a každý kúsok bagety namočíme z každej strany vo vajíčku. Následne smažíme klasicky ako pri obyčajnom recepte.
- Potom ich ešte horúce posypeme syrom, ktorý sme si nastrúhali najemno a v miske zmiešali s pretlačeným cesnakom. Syr sa krásne roztopí a urobí z bagiet úplnú fantáziu. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.