Avokádo je perfektným dodatkom k rôznym typom jedál – k zelenine, vajciam rybám, údeným produktom či tvarohu. Stačí, keď si vyberiete podľa vlastnej chuti a preferencií. Ak vám na prvýkrát nesadla jeho chuť, majte na pamäti aspoň jeho zdravotné benefity, jemnú chuť a zdravé tuky, ktorými je nasýtené. Prinášame vám niekoľko jednoduchých tipov na prípravu tohto exotického ovocia. Verte nám, že pošteklia chuťové bunky aj tým najväčším labužníkom!
Raňajky robia deň! Držte sa tohto hesla a pripravte si rýchly a jednoduchý sendvič s perfektnými nutričnými hodnotami. Na prípravu použite celozrnný chlieb, varené avokádo a varené vajíčka. Budete prekvapená príjemnou chuťou!
Mexican Tuna Salad Stuffed Avocados http://bit.ly/2mHHgKq
Gepostet von The Wicked Noodle am Dienstag, 20. Februar 2018
Tuniak v konzerve a avokádo sú pre seba stvorení parťáci. Doplňte ich súhru čerstvými paradajkami, paprikou a citrónovou šťavou.
Shrimp avocado salad <3
Gepostet von Cookist am Freitag, 15. September 2017
Nechajte sa inšpirovať vyváženou stravou priamo zo Stredomoria. Šalát z opečených kreviet, cherry paradajok a avokádových plátkov je ideálny ako ľahká večera. Túto lahodnú misu môžete poliať niekoľkými kvapkami olivového oleja a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Nič nie je lepšie ako správne pripravené cestoviny. Keď zvolíte tie špaldové, nebudete si musieť upierať ich lahodnú chuť, no neutrpí tým ani vaša figúra. Samozrejme, všetko s mierou. Jemná omáčka z rozmixovaného avokáda, citrónovej šťavy, cesnaku a niekoľkých kvapiek balzamikového octu premení obyčajné cestoviny na nebíčko v papuľke.
🤤🤤This slapped!! Chickpea salad, kale🌿and avocado🥑 in a pita pocket🥙 🤤🤤#Tastelikemeat #seasoningIskey #Homemade
Gepostet von Leelee Lewis am Samstag, 10. März 2018
Prekvapte svojich priateľov a pri najbližšej záhradnej párty ich občerstvite plneným pita chlebom. Plnku vytvoríte z nakrájaných plátkov avokáda, bulharských papričiek, syra a nakladanej cibule.
Chrumkavé avokádo? Prečo nie! Nakrájané plátky avokáda najskôr namočte do vajíčka a potom ich obaľte v strúhanke, ktorú predtým zmiešate s provensálskymi bylinkami a soľou. Vvyprážajte v slnečnicovom oleji. Keď je to hotové, môžete jednotlivé vypražené plátky poukladať pred podávaním na servítku, aby absorbovala prebytočný olej. Podávajte so štipľavou omáčkou.
Avokádo zostáva stále ovocím – tak prečo si z neho neurobiť ovocnú zmrzlinu? V mixéri rozmixujte dužinu, ovocnú šťavu, citrónovú kôru a kvôli sladkej chuti môžete pridať aj med. Zmes nalejte do formy, zakryte a zmrazte. Keď chcete chuť ešte viac obohatiť, môžete pridať kúsky pistácií.
zdroj titulnej fotky: instagram.com/ instagram.com, Katuš, sovkusom.ru