Ako iste dobre viete, raňajky sú základom úspešného dňa. Prinášam vám recept na avokádovú nátierku, pre zdravý štart do dňa. Avokádo v súčasnosti veľmi rýchlo naberá na popularite, či už vďaka jeho priaznivým účinkom na naše telo, ale taktiež pre jeho mnohostrannosť. Avokádo má obrovskú výhodu v tom, že sa dá použiť ako do slaných, tak aj do sladkých jedál. Ja som skúsila túto nátierku a bola fakt výborná. Dochutila som ju jemne opraženou domácou slaninkou. Ak sa však vyhýbate mäsitým jedlám, pokojne môžete slaninku nahradiť vajíčkom. Avokádo môžete jednoducho dochutiť čímkoľvek, a práve tento recept je základom a môžete mu dotvoriť chuť, akú máte radi vy!
Avokádo si rozrežeme na dve polovice. Odstránime jadierko a vylúpeme jeho vnútro do misky. Trochu si roztopíme živočíšne maslo (len pár sekúnd, aby nevzniklo tekuté maslo, v prípade rastlinného masla netreba ohrievať) a pridáme ho do tejto misky a taktiež pridáme syr.
Tieto ingrediencie si roztlačíme vidličkou. Môžeme, ale nemusíme pridať štipku soli na dochutenie. Znovu zmiešame a pridáme jednu čajovú lyžičku plnotučnej horčice. Zas si pomiešame všetky ingrediencie.
Podávame s chlebíkom, alebo iným pečivom, či hriankami. Ja som dochucovala pečenou domácou slaninou a paradajkami. Samozrejme, môžete dochutiť čímkoľvek, čo máte radi a výhodou je to, že tento recept je vhodný pre všetky druhy jedákov – či už vegetariánov, alebo pre „klasikov“. Dobrú chuť!