Jedli ste už omeletu plnenú zeleninou? Ak nie, je ten správny čas tento malý nedostatok napraviť, pretože ste doposiaľ o veľa prišli. Vďaka zelenine je omeleta mimoriadne šťavnatá a chutná.
4 vajcia
2 PL mlieka
7-10dkg šunky
1 paradajka
soľ a korenie podľa chuti
olivový olej
Vajíčka si vymiešajte spolu s mliekom, pridajte korenie a soľ. Paradajku nakrájajte na kocky, striedku so zrniečkami môžete vybrať ak ju nechcete. Tak isto si nakrájajte aj šunku. Panvicu si nechajte rozohriať spolu s olivovým olejom a vylejte do nej približne 2/3 vyšľahaných vajíčok. Počkajte, kým sa spodná strana omelety neopečie a potom ju obráťte. Na opečený vrch nasypte šunku a paradajky. Po chvíli zalejte zvyšným množstvom vajíčok a počkajte 1-2 minúty. Potom ju opäť otočte a nechajte dopiecť. Ak máte radi sýte raňajky, pokojne k šunke a paradajkám pridajte aj syr.
Lucia M.