Krehké pudingové rezy s ovocím

(5 / 5)

Krehučké cesto s nadýchanou pudingovou penou plné sladkých malín. Presne toto sú fantastické malinové rezy, ktoré určite stoja za vyskúšanie. Geniálny koláč, ktorý zachutí každému.

Pripraviť si ho môžete podľa nasledujúceho receptu.

Budeme potrebovať:

1 veľké maslo

430 g hladkej múky

2 kávové lyžičky prášku do pečiva

1 a pol pohára práškového cukru

100 ml oleja

5 vajec

2 balenie smotanového pudingu

400 g malín

štipka soli

Postup:

Najprv si pripravíme vajcia a oddelíme si žĺtky od bielkov. Následne si zmiešame žĺtky s polovicou pohára práškového cukru a rýchlo ich vymiešame kuchynskou metličkou tak, aby sa cukor v žĺtkach rozpustil. Následne si zmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli a premiešame tieto suché ingrediencie. Pridáme ich k vymiešaným žĺtkam s cukrom. Maslo, ktoré sme nechali zmäknúť pri izbovej teplote si nakrájame na menšie kúsky a pridáme ich do misy k žĺtkam a suchým ingredienciám. Následne pomocou mixéra na nižších otáčkach všetko vymiešame na hladkú pevnú hmotu. Masa by mala byť mäkká a poddajná. Následne ju dáme na pomúčenú pracovnú dosku a vymiesime rukami. Keď získame hladké jemné cesto, rozdelíme si ho na dve časti. Malo by to byť približne v pomere 2:3. Následne si obe časti zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke chladiť a tuhnúť aspoň na 30 minút.

Zatiaľ si pripravíme plech na pečenie s vysokými okrajmi. Na uvedené množstvo surovín je vhodné použiť plech o rozmeroch 24 x 24 cm. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie. Potom vyberieme z chladničky väčšiu časť cesta a rozvaľkáme ho na plochu. Cesto prenesieme na plech a vystelieme ním dno. Potom môžeme dať cesto piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi 15 minút. Po upečení vyberieme von a necháme cesto vychladnúť.

Kým sa nám upečené cesto chladí, môžeme si pripraviť krém. Vymiešame si bielka so zvyškom práškového cukru na nadýchaný sneh. Mixér nevypíname a do snehu pomaly prisypávame pudingy v prášku. Keď sú do snehu všľahané, prilejeme tenkým cícerkom olej. Takto vyšľahaný sneh s ostatnými ingredienciami potom pomocou gumenej lopatky rozotrieme na vychladené cesto na rovnomernú plochu. Na penu potom naukladáme pripravené umyté ovocie. Z chladničky vyberieme druhú časť cesta a pomocou strúhadla (väčšie oká) ho nastrúhame na celú plochu. Znovu pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, tentokrát už 30 minút.

Po upečení chvíľu pred krájaním počkáme, aby koláč trošku ochladol. Podávať môžeme aj s kôpkou zmrzliny alebo šľahačky.

Prajeme vám dobrú chuť!

Jana, przepisy.pl

Chutil ti tento recept?

komentárov

x