Pudingová „Monte“ torta

(5 / 5)

Pudingové dezerty sú u nás veľmi obľúbené a rovnako sa im tešia aj gazdinky. Ak máte v obľube Monte, potom sa vám možno zapáči aj táto pudingová torta, ktorá ho výrazne pripomína. Ako to už býva pri vrstvených zákuskoch, ani tu sa nezaobídeme bez povinných surovín, ktoré jednoducho do receptu patria. Pripravte si ho spolu s nami podľa nasledovného postupu.

Budeme potrebovať:

150 gramov lieskových orieškov

6 vaječných bielkov

6 PL cukru

6 PL múky

Na krém:

6 žĺtkov

100 gramov cukru

2 vanilkové pudingy

1 liter mlieka

1 vanilkový cukor

250 gramov masla

100 gramov práškového cukru

Na čokoládovú krémovú vrstvu:

200 gramov nutelly

150 gramov sušienok

100 gramov čokolády na varenie

1 šľahačka

Postup:

Ako prvé si vymiešame bielka s cukrom a pridáme múku. Vytvoríme si hmotu, ktorú vylejeme na okrúhlu formu a dáme piecť na 180 stupňov. Nepečieme dlho, postačí 10 minút, len aby cesto dostalo peknú farbu. Následne si uvaríme vanilkové pudingy podľa návodu a v miske si vymiešame maslo izbovej teploty s cukrom. Tieto dve hmoty spojíme pomocou mixéru do jedného krému. Čokoládu si roztopíme a pridáme do polovice pudingu, čím nám vzniknú dve vrstvy, čokoládová a vanilková.

Nutelu si taktiež roztopíme a pridáme k nej rozdrvené lieskové oriešky. Potom postupujeme nasledovne. Na upečený korpus navrstvíme krém, potom môžeme dať vrstvu nutelly s orieškami, na ňu maslové keksy a na ňu opäť druhý krém. Na vrch príde už len vyšľahaná šľahačka, ktorú môžeme dozdobiť napr. nastrúhanou čokoládou. Dezert necháme v chladničke celú noc a potom môžeme podávať. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x