Popraskané čokoládové keksíky

Loading...
(0 / 5)

Ďalší so skvelých vianočných receptov, ktoré pečieme už každý rok. Tieto čokoládové kolieska, ktoré majú krásnu popukanú kôrku si obľúbili u nás všetci a keď už nemáme čas na plnkový zákusok, vždy sa skvele hodia. V chladničke vám vydržia celé dni, dokonca aj týždne a preto ich môžete pokojne napiecť aj viac. Ak ste milovníkom čokolády, potom tento recept budete chcieť vyskúšať.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chiara Donnoli (@chiara.chica92) on

Budeme potrebovať:

  • 80 gramov cukru
  • 2 vajíčka
  • 200 gramov polohrubej múky
  • 2 PL kakaa
  • 100 gramov horkej čokolády
  • 40 gramov masla
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • práškový cukor na obalenie

Postup:

  • Čokoládu si nalámeme na menšie kúsky, dáme ju do sklenenej misky a spolu s maslom skombinujeme vo vodnom parnom kúpeli. V inej miske si vymiešame vajíčka s cukrom do bielej peny.
  • K pene po častiach pridávame vychlôadnutú čokoládovú hmotu a miešame. Pridáme prášok do pečiva, múku a kakao a vymiešame hustejšie cesto. Misku prekryjeme potravinárskou fóliou a cesto necháme pol hodinu odpočívať v chladničke.
  • Na plech si dáme papier na pečenie a vytvarujeme si guličky, ktoré obalíme v práškovom cukre a roztlačíme ich na tvar kolieska na papier. Dáme ich trochu ďalej od seba, pretože počas pečenia zväčšia svoj objem.
  • Pečieme ich asi 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť a skladujeme v dózičke v chladničke. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adrianka Blažková (@adriankablazkova) on

Foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x