Radi skúšate nové veci? Mnohí ľudia nie sú príliš konzervatívni a sú radi, keď môžu vyskúšať navariť niečo, čo si bežne dajú iba v reštaurácii. Taká je napríklad aj vietnamská polievka Pho Ga.
Na polievku Pho Ga budeme potrebovať
Polievku Pho Ga si pripravíme nasledovne
- Cibuľku si nakrájame a na sucho opečieme spolu s nakrájaným zázvorom na panvici. Do hrnca dáme škoricu, kardamóm, badián, kuracie mäso, kuracie kosti bez kože. Pridáme tiež opraženú cibuľu, zázvor, soľ, korenie, rybiu omáčku a varíme pomaly a dlho.
- Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a nakrájame na tenké plátky. Vývar ešte varíme, potom ho precedíme.
- Uvaríme si ryžové rezance. Keď sú uvarené, pridáme ich do misky, navrch dáme mäso a zalejeme vývarom.
- Dochutíme čerstvým čili, koriandrom, zelenou cibuľkou a citrónovou šťavou. Pridať môžeme opäť aj rybiu omáčku.