Plnky naslano

Loading...
(4.3 / 5)

Cuketové rolky nie sú len najlepším predjedlom na sviatočný stôl, ktoré nádherne vyzerá a ešte lepšie chutí, ale aj sviežim letným pokrmom, ktorý sa hodí tak na gril, ako do šalátov. Pozrite sa, ako si môžete pripraviť ľahkú, zdravú a chutnú večeru na ťažké letné dni už za pár minút.

sovkusom.ru

Tradičné a ešte lepšie

Tradičným receptom pri plnení cuketových roliek je bylinkový syr. Ak milujete jednoduché kombinácie, narežte si cuketové pásiky pomocou škrabky na zemiaky a naplňte ich plnkou z mäkkého syra, byliniek a cesnaku. Ak chcete viac, pozrite si tie najlepšie plnky, ktoré sa budú perfektne hodiť k sviežej cukete.

Ako na ne?

sovkusom.ru

Ak chcete, aby to na tanieri ešte ja pekne vyzeralo, narežte si škrabkou na zemiaky pásiky cukety nie dlhšie ako 15 centimetrov. Tie sa budú akurátne rolovať a pritom nebudú v konečnom výsledku príliš hrubé. Ak máte radi cuketu ogrilovanú, hoďte pásiky na 1-2 minúty na panvicu. Olej ani nemusíte pridávať, aspoň vám ostane cuketa pevná a nebude „spotená“. Ak nechcete cuketu ani surovú, ani ogrilovanú na panvici, môžete ju ešte hodiť na plech a dať na 5 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.  Pre väčšie pohodlie pri servírovaní môžete cukety prepichnúť špajdlou alebo špáradlom, prípadne ich zviazať zelenou cibuľkou.

sovkusom.ru

Syrová s cesnakom a bylinkami

200g mäkkého syra, alebo jemného tvarohu zmiešajte s primeraným množstvom patržlenovej vňate a kôpru. Pretlačte 2 strúčiky cesnaku a pridajte tuhú časť z dvoch paradajok nakrájaných na tenké plátky. Naneste plnku na rozložený pásik cukety a potom zrolujte a postavte. Dozdobte bylinkami a môžete podávať.

sovkusom.ru

Paradajková s kuracinou

Jeden kus pečených alebo osmažených kuracích pŕs roztrhajte na tenké vlákna, zmiešajte s paradajkovým pretlakom podľa toho, ako máte radi a pretlačte ešte 2 strúčiky cesnaku.  Môžete priať trochu soli, korenia a provensálskych byliniek a opäť naplňte vyrolovanú cuketu. Navrch môžete nasypať ešte tvrdý syr.

sovkusom.ru

Šampiňónovo mrkvová

Osmažte v panvici asi 100g šampiňónov, pridajte trochu póru alebo mladej cibuľky, pretlačte 1-2 strúčiky cesnaku a pol lyžičky octu. Potom dosoľte a dokoreňte a nechajte vychladnúť. Medzitým si nastrúhajte 1-2 menšie mrkvy a zmiešajte ich so šampiňónovou zmesou.

sovkusom.ru

Zeleninovo rukolová

Na strúhadle nastrúhajte mrkvu na jemno, pridajte nakrájanú papriku, trochu kečupu, všetko rozmixujte s čerstvou rukolou podľa chuti a pridajte soľ a korenie. Plňte do roliek a navrch nasypte čerstvú rukolu.

sovkusom.ru

Lososovo syrová

100g údeného lososa narežte na prúžky, pridajte 150g mäkkého tvarohu a vymiešajte všetko spolu s pretlačeným strúčikom cesnaku. Do plnky môžete pridať čierne olivy nakrájané na drobno, alebo nimi posypať cuketovú rolku.

sovkusom.ru

Šunkovo syrová

Na plátok cukety položte plátok šunky, posypte strúhaným tvrdým syrom a zrolujte. Vložte rolky do zapekacej misky a posypte strúhankou a nastrúhaným syrom a pečte približne 10 minút pri 180 stupňovej teplote.

sovkusom.ru

Tvarohovo orechová

Rozdrvte za hrsť vlašských orechov, pridajte nasekanú čerstvú mätu podľa chuti, strúčik cesnaku a polievkovú lyžicu olivového oleja. Zmes vymiešajte s 200g nízkotučného tvarohu a pridajte sezónne bylinky, soľ a korenie podľa chuti.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x