Plnený bravčový rezeň pečený v rúre

Loading...
(0 / 5)

Máte chuť na dobré, šťavnaté a voňavé mäsko? Potom by ste nemali prehliadnuť tento recept. Klasika, ktorá by nemala chýbať v žiadnej kuchyni. Ak neviete, čo pripraviť na obed, určite by ste mali skúsiť toto fajnové mäso, ktoré je lahodne šťavnaté vo vnútri a fantasticky chrumkavé na povrchu. Už po prvom zahryznutí budete vedieť, že nie je čo ľutovať.

Recept na famózny obed, ktorý vegetariáni môžu len závidieť. Ak ste milovníkom mäsa, určite vás nadchne chuť šťavnatého plneného rezňa. Ak aj vám tečú slinky už len pri pomyslení na túto lahôdku, neváhajte si ho pripraviť čo najskôr.

Budeme potrebovať:

600 g bravčového mäsa

2 čajové lyžičky horčice

50 g šunky

50 g tvrdého syra

3 polievkové lyžice hladkej múky

1 čajová lyžička červenej papriky

3 polievkové lyžice slnečnicového oleja

soľ podľa chuti

čierne korenie (najlepšie čerstvo pomleté) podľa chuti

Postup:

Najprv si pripravíme mäso, ktoré naporcujeme na tenké rezne. Snažte sa, aby bola plocha mäsa čo najväčšia, keďže budeme mäso plniť a následne prekladať. Potom rezne mierne vyklepeme a osolíme a okoreníme z oboch strán. Potom ich z oboch strán natrieme tenkou vrstvou horčice. Na základe použitej horčice môžete meniť celkovú chuť mäsa, takže pokojne experimentujte napríklad i s dijonskou horčicou, ktorá bude lahôdkou najmä pre milovníkov pikantnejších jedál. Ak chcete skúsiť medovú horčicu, skvele sa k nej hodí syr ementálskeho typu.

Následne si na rozprestrený kus mäsa uložíme plátok šunky a potom plátok tvrdého syra tak, aby sme nimi pokryli len polovicu mäsa. Druhou polovicou následne šunku a syr prikryjeme, čím vytvoríme kapsu. Mäso potom poistíme špáradlami tak, aby sme ho čo najlepšie uzavreli a syr nám potom nevytekal.

Na záver mäso obalíme v hladkej múke, do ktorej sme primiešali mletú červenú papriku. Ak máte radi pikantnejšie pokrmy, primiešajte aj štipku pálivej papriky.

Potom si pripravte pekáč, na ktorom sa bude mäso piecť a potrite ho olejom. Poukladajte doň pripravené plnené rezne, ktoré môžete pokvapkať zvyšným olejom. Následne mäso pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Nezabudnite mäso počas pečenia otáčať, aby sa rovnomerne prepieklo zo všetkých strán. Počas celého pečenia, ktoré vám zaberie asi 25 až 30 minút mäso otočte raz ale dvakrát.

Po upečení podávame so zvolenou prílohou. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L)

 

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x