Plnené zemiaky

Loading...
(3 / 5)

Vo Francúzsku volajú „julienne“ zvláštny spôsob rezania mladej zeleniny. V našom chápaní to však znamená niečo iné. Ide o vynikajúcu zemiakovú misku plnenú maslovou omáčkou s hubami pod pečenou syrovou krustou.

Toto jednoduché, už navonok nápadité a chutné jedlo sa podáva ešte horúce v špeciálnej jedlej miske z mladých zemiačikov. Aj vaša večera bude najbližšie vyzerať takto?

Budeme potrebovať:

3 väčšie zemiaky

70g masla

400g šampiňónov

1 cibuľa

1 PL hladkej múky

250ml šľahačkovej smotany

100g tvrdého syra

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Zemiaky si umyjeme a dáme uvariť do polomäkka. Potom ich rozrežeme na polovicu. Lyžicou vydlabeme striedku zemiaku tak, aby nám ostali okraje hrubé aspoň 0,5 cm.

sovkusom.ru

Medzitým si nakrájame šampiňóny a cibuľu na drobno. Do panvice si dáme 50g masla, a keď sa roztopí, hodíme doň šampiňóny a cibuľu.

sovkusom.ru

Pridáme soľ a korenie a lyžicu múky.

sovkusom.ru

Poriadne premiešame a pridáme šľahačkovú smotanu. Necháme prevariť aspoň 5 minút, aby začala omáčka hustnúť.

sovkusom.ru

 

Uvarené zemiaky vyberieme, položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a do každého kúsku dáme trochu masla, soli a korenia. Naplníme zemiaky hubovou plnkou a dáme piecť na 15 minút do rúry predhriatej na 190 stupňov.

sovkusom.ru

Po vybratí nastrúhame tvrdý syr a vložíme naspäť do rúry, aby sa dobre roztiekol aspoň na 20 minút.

sovkusom.ru

 

Podávame s trochou zeleninového šalátu a bielym vínom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x