Perníčky či medovníčky nesmú určite chýbať na žiadnom sviatočnom stole. V tomto roku si ich však môžete pripraviť aj trochu inak. Vyskúšajte tento recept, ktorý sme našli na sociálnych sieťach.
Na plnené perníky budeme potrebovať
- 650 gramov hladkej múky
- 400 gramov práškového cukru
- 1 PL škorice
- 1 PL sódy bikarbóny
- 140 gramov medu
- 4 vajcia
- 1 PL perníkového korenia
- lekvár
- čokoládu
Plnené perníky si pripravíme nasledovne
- Vajcia, cukor, sódu bikarbónu a koreniny si spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Potom pridáme med, 420 gramov múky a zase vypracujeme.
- Zmes dáme odložiť do chladničky na celú noc. Druhý deň si múku, ktorá nám zostala, vysypeme na dosku a zapracujeme.
- Potom vyvaľkáme na tenko a vykrajujeme. Pečieme na 200 stupňoch asi 6 minút.
- Keď sú vychladnuté, naplníme ich a spájame lekvárom.
- Potom rozpustíme čokoládu a perníčky polejeme.