Neviete, čo dnes uvariť na večeru? Pýtate sa beznádejne aj vy svojich detí a muža, čo by také chceli na nedeľný obed? Máme pre vás inšpiráciu. Poďme si upiecť kuracie prsia, no trochu inak, ako ste zvyknutí. V skutočnosti sa nejedná o žiadny komplikovaný recept. Použiť môžete všetko, čo máte v chladničke, no vyzerá to skvelo, ako z reštaurácie.
500 gramov kuracích pŕs
2 stredne veľké mrkvy
1 cibuľa
2-3 zemiaky
1 vajíčko
olej
soľ a korenie podľa chuti
sezamové semienka
petržlenová vňať alebo iné bylinky
Najskôr si pomocou ostrého noža narežeme kuracie prsia na tenučké plátky. Čím tenšie, tým lepšie. Okoreníme a osolíme ich z každej strany.
Mrkvu, cibuľu a zemiaky umyjeme, očistíme a narežeme. Cibuľku na malé kocky, mrkvu a zemiaky na tenké plátky. Následne si cibuľku a mrkvu opražíme na troche oleja.
Vezmeme si zapekaciu misu, pričom na spodok dáme bravčovú masť alebo olej. Prvá vrstva je kuracie mäso. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pridáme zeleninu a bylinky.
Pokračujeme vrstvením a nikdy nezabúdame na vajíčko, ktoré udrží celé jedlo šťavnaté.
Vrchná a posledná vrstva je opäť tenká vrstva kuracích pŕs. Na záver už len posypať sezamovými semienkami a celé to dáme piecť na 30 až 40 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
Kuracie rezne pečte zakryté a sem tam ich skontrolujte. Ako prílohu podávajte čerstvý šalát alebo opekané zemiaky. Týmto receptom prekvapíte svoju rodinu a priateľov, ktorí ho budú chcieť hneď vyskúšať. Dobrú chuť.
(Lucia M.), takprosto.cc