Plnené kuracie prsia so zemiakmi

Loading...
(2.5 / 5)

Neviete, čo dnes uvariť na večeru? Pýtate sa beznádejne aj vy svojich detí a muža, čo by také chceli na nedeľný obed? Máme pre vás inšpiráciu. Poďme si upiecť kuracie prsia, no trochu inak, ako ste zvyknutí. V skutočnosti sa nejedná o žiadny komplikovaný recept. Použiť môžete všetko, čo máte v chladničke, no vyzerá to skvelo, ako z reštaurácie.

Na kuracie prsia budete potrebovať:

500 gramov kuracích pŕs

2 stredne veľké mrkvy

1 cibuľa

2-3 zemiaky

1 vajíčko

olej

soľ a korenie podľa chuti

sezamové semienka

petržlenová vňať alebo iné bylinky

Postup:

Najskôr si pomocou ostrého noža narežeme kuracie prsia na tenučké plátky. Čím tenšie, tým lepšie. Okoreníme a osolíme ich z každej strany.

Mrkvu, cibuľu a zemiaky umyjeme, očistíme a narežeme. Cibuľku na malé kocky, mrkvu a zemiaky na tenké plátky. Následne si cibuľku a mrkvu opražíme na troche oleja.

Vezmeme si zapekaciu misu, pričom na spodok dáme bravčovú masť alebo olej. Prvá vrstva je kuracie mäso. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pridáme zeleninu a bylinky.

Pokračujeme vrstvením a nikdy nezabúdame na vajíčko, ktoré udrží celé jedlo šťavnaté.

Vrchná a posledná vrstva je opäť tenká vrstva kuracích pŕs. Na záver už len posypať sezamovými semienkami a celé to dáme piecť na 30 až 40 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.

Kuracie rezne pečte zakryté a sem tam ich skontrolujte. Ako prílohu podávajte čerstvý šalát alebo opekané zemiaky. Týmto receptom prekvapíte svoju rodinu a priateľov, ktorí ho budú chcieť hneď vyskúšať. Dobrú chuť.

 (Lucia M.), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x