Na poslednú chvíľu ešte stíhate aj takéto parádne plnené košíčky. Na tanieri vyzerajú veľmi vkusne a chutia tiež výborne. Ak vám chýba nejaký ten koláčik, vyskúšajte tento, nebudete ľutovať.
Cesto
- 400 gramov hladkej múky
- 200 gramov práškového cukru
- 140 gramov mletých orechov
- 1 vajíčko
- 2 PL kakaa
- 250 gramov masla
- šťava z citróna
Orechová plnka
- 300 gramov mletých orechov
- 100 gramov práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 dcl rumu
Čokoládový krém
- 3 vajíčka
- 150 gramov cukru
- 1 vanilkový cukor
- 300 gramov masla
- 2 PL kakaa
Poleva
Postup:
- Pri príprave cesta: Všetky suroviny zmiešame a rukami vypracujeme cesto. Naplníme košíčky a pečieme ich pri teplote 175 stupňov asi 8-10 minút.
- Na orechovú plnku: Rovnako zmiešame všetky suroviny a vytvoríme vláčny krém.
- Na čokoládový krém: Vajíčka a cukre vyšľaháme nad parou. Maslo vymiešame s kakaom a pridávame do vychladnutej zmesi.
- Košíčky natrieme džemom, naplníme orechovou plnkou a na plnku čokoládový krém pomocou cukrárenského vrecka. Necháme zatuhnúť a namáčame do roztopenej čokolády.