Za tento geniálny obed vás bude vaša rodina nosiť na rukách. Nielen, že sa skvele a do sýta najete, tieto plnené bravčové kapsy vyzerajú jednoducho neodolateľne. Ich príprava je jednoduchá a môžete si byť istí, že už počas ich pečenia vám z tej vône budú tiecť slinky. Lahodné bravčové mäso a chutná slanina či klobása v spojení s kyslou kapustou je kombinácia, ktorá nikdy nesklame. Ako prílohu zvoľte varené alebo opekané zemiaky a hotové nebíčko v papuľke je na svete.
Tento obed je hotovým pokladom, najmä ak chcete poriadne zasýtiť, preto si ho u nás v rodine obľúbili všetci chlapi. Bravčovina plnená „gazdovskou“ kombináciou slaniny, klobásky a kapusty je skvelou voľbou. Tento recept vás nebude stáť veľa úsilia a dokonca nemusíte byť žiadnou majsterkou v kuchyni. Postačí vám zopár surovín a fantasticky vyzerajúca lahôdka je na svete. Vďaka nasledujúcemu receptu sa dozviete ako na to.
Budeme potrebovať:
- 6 ks hrubších bravčových rezňov (karé)
- 500 g kyslej kapusty
- 4 cibule
- 50 g slaniny
- 50 g klobásy
- 100 ml bieleho vína
- 2 polievkové lyžice horčice
- 1 strúčik cesnaku
- olej
- soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
- hrubšia pevná niť
Postup:
- Bravčové mäso nakrájané na rezne si jemne naklepeme tak, aby sme dostali čo najväčšiu plochu tenučkých rezňov. Následne môžeme rezne rozkrájať na menšie kusy (každý rezeň na polovicu), ktoré budeme následne plniť a rolovať. Rezne jemne osolíme a okoreníme zo strany, ktorú budeme plniť.
- Soľou podľa možnosti šetríme, keďže samotná slanina a klobása,ktoré tvoria náplň bývajú slané. Potom si pripravíme slaninu, ktorú nakrájame na malé kúsky, rovnako nakrájame aj klobásu. Čím menšie kúsky, tým ľahšie sa nám bude naplnené mäso rolovať. Na rozohriatej panvici si osmažíme slaninu a keď pustí šťavu, pridáme k nej klobásu a kyslú kapustu.
- Chvíľu smažíme, potom pridáme trochu soli a čierneho korenia. Ak máte radi rascu, môžete pridať trocha drvenej rasce, ktorá zmes pekne prevonia. Suroviny potom podlejeme bielym vínom a prikryjeme pokrievkou. Necháme chvíľu dusiť. Keď je kapusta udusená, môžeme panvicu stiahnuť z plameňa.
- Horčicu (ak máte radi pálivejšie, použite dijonskú) si zmiešame s prelisovaným cesnakom a potom touto zmesou natrieme každý kúsok mäsa. Na mäso následne v kôpkach naukladáme kapustovú plnku a zrolujeme. Konce zviažeme pevnou niťou tak, aby jednotlivé kúsky vyzerali ako salónky. takto pripravené bravčové kapsy následne na rýchlo osmažíme na oleji.
- Vzniknutý výpek si necháme, potom ním podlejeme mäso, ktoré naukladáme do pekáča. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a všetko podlejeme ešte troškou vody (využiť môžete aj vývar), približne 200 až 300 ml. Na záver mäso prikryjeme alobalom a necháme piecť v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 30 až 45 minút v závislosti od hrúbky mäsa.
- Tesne pred upečením alobal odstránime a mäso necháme pripiecť do chrumkava. Podávať môžeme s varenými alebo pečenými zemiakmi. Prajeme vám dobrú chuť.
zdroj: Jana