Kuracie prsia môžeme pripravovať na rôzne spôsoby a nasledujúci recept vás naučí jeden z nich. Ide o delikátne plnené kuracie prsia, ktoré sú šťavnaté a chrumkavé na povrchu. Podliate vínom a medom chutia naozaj fantasticky. Určite si ich nenechajte ujsť a pripravte ich ešte dnes.
1 pár kuracích pŕs
6 plátkov šunky
3 až 4 vajcia
1 lyžica medu
100 ml bieleho vína
100 ml vody
soľ a čierne korenie podľa chuti
1 lyžička horčice
Najprv si dáme variť vajcia na tvrdo. Zatiaľ si priipravíme kuracie mäso, ktoré dôkladne umyjeme a nadrežeme pozdĺžne na polovicu. Prsia neprerežeme úplne, aby sme ich mohli naplniť. Jemne ich naklepeme, aby sme zväčšili ich plochu. Vnútro pŕs okoreníme a osolíme podľa chuti a natrieme tenučkou vrstvou horčice. Následne do nich naukladáme vajcia, ktoré sme po uvarení nechali vychladnúť a nakrájali sme ich na kolieska. Vajcia prikryjeme plátkami šunky a prsia uzatvoríme tak, že ich poriadne previažeme motúzom. Prsia potom vložíme na olejom vymastený plech, prikryjeme ich alobalom a pečieme asi pol hodinu v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Po pol hodine alobal dáme dole a prsia natrieme zmesou medu, vína a vody. Takto podliate ich môžeme nechať zapekať v rúre ale môžeme ich zapiecť i na panvici. Počkáme, kým chytia zlatistú farbu a chrumkavú kôrku a následne ich môžeme vybrať. Odstránime motúz a krájame na plátky ako roládu.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: babskeveci. sk (Jana L)