Pljeskavica

Loading...
(2 / 5)

V posledných rokoch sa aj na Slovensku stáli veľmi populárnymi hamburgery, ktoré si už nemusíte kupovať vo fastfoodoch, ale zvládnete ich pohodlne aj doma. Výbornou alternatívou, ktorá je spojená s Balkánom, je pljeskavica. Poznajú ju ľudia, ktorí chodia často do Chorvátska, zvládnete si ju pripraviť aj vy.

Na pljeskavicu budeme potrebovať

Na dochutenie

  • ajvar
  • 1 cibuľu
  • 1 paradajku
  • 1 šalátovú uhorku

Pljeskavicu si pripravíme nasledovne

  • Cibuľu nadrobno nakrájame a zmiešame ho s mletým mäsom. Dochutíme ho soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
  • Z tohto si vytvarujeme placky, ktoré sprudka opečieme na oleji.
  • Žemlu si rozrežeme, potrieme ajvarom. Nakrájame si na krúžky cibuľu, paradajku a šalátovú uhorku, poukladáme na žemlu a vložíme mäso. Podávať môžeme aj s hranolkami.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x