V posledných rokoch sa aj na Slovensku stáli veľmi populárnymi hamburgery, ktoré si už nemusíte kupovať vo fastfoodoch, ale zvládnete ich pohodlne aj doma. Výbornou alternatívou, ktorá je spojená s Balkánom, je pljeskavica. Poznajú ju ľudia, ktorí chodia často do Chorvátska, zvládnete si ju pripraviť aj vy.
Na pljeskavicu budeme potrebovať
Na dochutenie
- ajvar
- 1 cibuľu
- 1 paradajku
- 1 šalátovú uhorku
Pljeskavicu si pripravíme nasledovne
- Cibuľu nadrobno nakrájame a zmiešame ho s mletým mäsom. Dochutíme ho soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
- Z tohto si vytvarujeme placky, ktoré sprudka opečieme na oleji.
- Žemlu si rozrežeme, potrieme ajvarom. Nakrájame si na krúžky cibuľu, paradajku a šalátovú uhorku, poukladáme na žemlu a vložíme mäso. Podávať môžeme aj s hranolkami.