Pizzové slimáky

Loading...
(5 / 5)

Rýchle, jednoduché a milujú to všetci. Ak čakáte návštevu a nechce sa vám strácať čas s kysnutým cestom, ideálnou voľbou sú pizzové slimáky, ktoré má rád naozaj každý. Z taniera miznú rýchlosťou blesku a prípravu zvládnu naozaj aj začiatočníci.

Na pizzové slimáky budeme potrebovať:

  • lístkové cesto
  • paradajkový pretlak
  • pretlačený cesnak
  • sušené bylinky napr. oregano a bazalka
  • šunka
  • saláma
  • syr
  • kukurica
  • vajíčko na potretie

Postup:

  • Lístkové cesto si rozprestrieme a potrieme paradajkovým pretlakom, ktorý sme si zmiešali s pretlačeným cesnakom. Na pretlak dáme bylinky a naukladáme všetko, čo máme radi a teda šunku, salámu, syr, kukuricu ale napríklad aj šampiňóny alebo olivy.
  • Zatočíme roládu a môžeme ju dať asi na 10 minút do mrazničky, aby trošku stuhla a lepšie sa nám krájala. Nakrájame na slimáčiky široké asi jeden centimeter a naukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre asi 13 minút pri teplote 200-220 stupňov. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x