Piškótový čučoriedkový koláč

Loading...
(3.3 / 5)

Niekedy tie najlepšie dezerty vzniknú úplnou náhodou. Ak poznáte niekoľko základných receptov a viete, čo s čím kombinovať, vymyslieť si vlastný recept na koláč nie je až také náročné. Dnes v hlavnej úlohe klasická piškóta a sladké čučoriedky.

Na piškótový čučoriedkový koláč budeme potrebovať:

Na cesto

  • 5 vajec
  • 10 PL vlažnej vody
  • 10 PL cukru
  • 10 PL polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva

Plnka 1

  • 1 l šťavy z kompótu
  • 2 Zlaté klasy
  • cukor podľa chuti
  • čučoriedky

Plnka 2

  • 1 šľahačková smotana
  • 2 kyslé smotany
  • 3 vanilkové cukre
  • 200 gramov čokolády

Postup:

  • Pripravíme si dve misky. Nad jednou rozbijeme vajíčka a oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou do peny. Šľaháme 5-10 minút elektrickým šľahačom.
  • Bielka si zašľaháme do tuhého snehu. V miske si zmiešame múku a prášok do pečiva a túto hmotu po častiach primiešavame k žĺtkam. Na záver taktiež po častiach primiešavame ručne sneh.
  • S ľahkosťou, aby bolo cesto vzdušné a bublinkovalo. Potom ho vylejeme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nie je povrch zlatistý.
  • Šťavu z kompótu si medzitým dolejeme do litra aj s vodou, ak jej nemáme dostatok. V hrnci ju zmiešame so Zlatými klasmi, pridáme cukor a uvaríme. Do vychladnutého krému dáme čučoriedky.
  • Smotanu si na druhý krém vyšľaháme aj s kyslou smotanou a osladíme cukrom.
  • Na vychladnutý koláč natrieme plnku s čučoriedkami, na ňu navrstvíme šľahačkovú a na vrch dáme roztopenú čokoládovú polevu. Dáme dobre stuhnúť. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x