Perníkové lepené srdiečka

(5 / 5)

Bez tohto koláčiku Vianoce nemôžu byť. Ak sa vám náhodou stane, že budú vaše medovníky tvrdšie a nepomôže ani nakrájané jabĺčko, mám pre vás tip. Spodnou stranou ich krátko omočte v rume alebo v uvarenej káve, nechajte chvíľu postáť a pozlepujte pomocou džemu dokopy. Vzniknúť vám môžu aj takéto nádherné lepené srdiečka. Keďže sa u nás medovníky dlho neohrejú, pripravujeme aj extra srdiečka navyše. Tešia nás až do Nového roka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Livia Mikulcikova (@jemezdravo.sk) on

Na Perníkové lepené srdiečka budeme potrebovať:

  • 500 gramov hladkej múky
  • 250 gramov práškového cukru
  • 170 gramov orechov
  • 170 gramov medu
  • 3 PL oleja
  • 3 vajíčka
  • 1,5 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL perníkového korenia
  • čokoláda
  • džem

Postup:

  • Všetky suroviny vymiesime do cesta. Miesime aj niekoľko minút, ideálne rukami, aby sa dobre prepojili všetky chute. Cesto môžeme zabaliť do potravinárskej fólie alebo ho len prekryjeme v miske a necháme jeden celý deň odstáť, ideálne v chladnej chodbe. Nie v chladničke ani v izbovej teplote. Ak nemáte chladnejšiu chodbu, dajte cesto na balkón, v prípade, že ešte nie je veľmi chladno.
  • Cesto si na ďalší deň rozvaľkáme na 3-5 milimetrov, povykrajujeme srdiečka a naukladáme ich na plech. Tu pozor, neukladajte ich príliš blízko vedľa seba, aby sa vám nezliali a nezlepili. Pečieme ich pri teplote 250 stupňov, vo vyhriatej rúre cca 2 minútky. Necháme vychladnúť, zlepíme džemom a z polovice namočíme do roztopenej čokolády. Necháme stuhnúť. Skladujeme v krabici na balkóne.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x