Máte radi v koláčoch namiesto plnky radšej bielkovú penu? Jeden taký recept prinášame a je vynikajúci. Jednoduché cesto, môžete spraviť aj piškótové, marhuľový džem a na vrchu sneh vymiešaný z cukru a bielkov. Máte ho radi? Nechajte nám svoje tipy v komentároch.
Cesto
- 1/2 hrnčeka masla
- 4 žĺtky
- 4 PL cukru
- 1/3 hrnčeka polohrubej múky
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
Pena
- 4 bielky
- 1 PL cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
- džem
Postup:
- Žĺtka si vyšľaháme s cukrom, pridáme maslo izbovej teploty a na koniec múku a kypriaci prášok. Na plech si dáme papier na pečenie, cesto vylejeme a pečieme 25-30 minút. Keď máme koláč upečený a vychladnutý, natrieme ho bohatou vrstvou džemu.
- Bielka si vyšľaháme s cukrom a citrónom do hustej peny. Navrstvíme na koláč a pečieme pri nízkej teplote ďalších asi 20 minút. Necháme dobre vychladnúť a narežeme. Nôž si vždy opláchnite v studenej vode, inak sa vám nepodaria ukážkové kocky. Dobrú chuť.