V jednoduchosti je krása. Čo poteší maškrtníkov viac, ako pečené zemiaky, ktoré voňajú tak dobre, že vám na plechu neostane ani jeden? Tento recept je jednoducho úžasný. Zemiaky sme ešte spestrili slaninkou a bylinkami, aby chutili ešte lepšie. Ideálne na rýchlu večeru, keď už sa vám nechce variť nič zložité.
Budeme potrebovať:
- nové zemiaky (alebo aj klasické)
- hrubozrnná soľ
- cesnak
- cibuľka
- tymian
- rozmarín
- slanina
Postup:
- Recept úplne jednoduchý. Ak máte nové zemiaky, nemusíte ich ani šúpať, stačí ich prekrojiť na polovicu. Všetky suroviny dáme na plech a dáme piecť na 200 stupňov. Kontrolujeme a keď sú zlatistej farby a slaninka krásne chrumkavá, vyberieme z rúry a môžeme podávať. Ideálne s dressingom, napríklad jogurtovým alebo cesnakovým. Dobrú chuť.
Lucia M.