Pečené zemiaky so slaninkou

(5 / 5)

Snáď nepoznám človeka, ktorý by nemal rád pečené zemiaky z rúry. Dajú sa skvele dochutiť bylinkami, koreninami a úplne najlepšie sú so slaninkou, ktorá im dodá skvelú chuť. Ak ste uvažovali nad nejakou „špeci“ prílohou, prípadne chcete podávať zemiaky k mäsu trochu inak, ponúkame vám tento recept.

Budeme potrebovať:

1 až 2 zemiaky na osobu, ja robím väčšinou z 8

nakrájaná údená slaninka

koreniny podľa chutí (soľ, korenie, paprika, tymián, rozmarín)

Postup:

Najskôr si zemiaky dobre umyjeme a ak nemáme radi šupku tak aj ošúpeme. Komu však chutia viac zemiaky v šupke, môže ju tam pokojne nechať, ale treba ju dobre očistiť. Zemiaky pokrájame na mesiačiky a posypeme ich troškou korenín. Následne každý kúsok zabalíme do slaninky a poukladáme ich vedľa seba na plech. Ak slaninka dobre nedrží, pomôcť si môžeme špáradlami. Zemiaky pečieme v rúre na 200 stupňov Celzia a necháme ich tam asi 35 minút, kým nie je slaninka chrumkavá. Vynikajúco chutia napríklad s miešaným šalátom. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x