Pečené zemiaky po francúzsky

Loading...
(4 / 5)

Ak máte radi nielen dobrú kuchyňu ale aj príjemný pohľad na jedlo na tanieri, určite si zapíšte tento recept do svojich kuchárskych zápisníkov. Môže sa vám zísť pri najbližšej oslave alebo slávnostnom obede. Kvety zo zemiakov sa nevidia každý deň!

Budete potrebovať:

9 stredne veľkých zemiakov

9 ČL masla

9 malých vetvičiek rozmarínu

9 malých kúskov tvrdého syra

štipka muškátového orieška

soľ a korenie podľa chuti

cesnak podľa chuti

olej podľa chuti

Postup prípravy:

Zemiaky očistite a umyte, nezabudnite ich vysušiť. Zemiaky si postavte na výšku a ak nestoja samé, pokojne im trochu zrežte dno dorovna, aby na pekáči stáli. Zarežte do nich nožom, aby ste vytvorili akési hranolčeky, no len toľko, aby zemiak ostal v celosti. Zárezy by mali siahať maximálne 1 cm od spodného okraja!

Do stredu každého zemiaku vtlačte kúsok syra a doň alebo vedľa neho zastoknite vetvičku rozmarínu, osoľte ich, okoreňte a potrite pretlačeným cesnakom, alebo cesnakovým práškom. Ak máte radi aromatické jedlá, pridajte aj muškátový oriešok.

Pekáč si trochu vymastite olejom a zemiaky naň položte. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 45-50 minút. Prajeme dobrú chuť!

 (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x