Chystáte sa na poslednú grilovačku, alebo chcete jednoducho manželovi pripraviť niečo naozaj chlapské? Vyskúšajte recept na grilované rebierka s fantastickou ostrou omáčkou. Táto omáčka chutí každému poriadnemu chlapovi a bude vás za ňu nosiť na rukách.
500g bravčových rebierok
soľ a korenie podľa chuti
cesnakový prášok podľa chuti
bazalka podľa chuti
120 ml ostrého kečupu
1 PL octu
1 PL kryštálového alebo hnedého cukru
Rebierka opláchnite a osušte, odstráňte nepekné časti z mäsa. Rebierka dobre osoľte a okoreňte a zabaľte do alobalu. Pečte ich pri teplote 180 stupňov približne 2 hodiny.
Medzitým si pripravte omáčku. V miske si zmiešajte všetky koreniny, soľ a kečup, pridajte ocot a cukor. Všetko dobre premiešajte. Po upečení rebierka v omáčke poriadne ponamáčajte a dajte späť do alobalu.
Omáčku, ktorá vám zvýši, jednoducho vylejte do alobalu k mäsu. Rebierka zabaľte a položte na pekáč. Dopečte už len v režime grilovania približne 10 minút. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)