Pečené mäsové placky plnené vajíčkom

Loading...
(0 / 5)

Ak aj vy patríte k milovníkom pečených mäsových pokrmov, potom je tento receptík určený práve pre vás. My sme si ho zamilovali pre jeho nenáročnosť, fantastickú chuť a netradičné prevedenie. Mäsové placky, ktoré nemusíte vysmážať a robiť neporiadok na sporáku, ale ich jednoducho hodíte na pekáč a v čistej kuchyni si počkáte na dobrú večeru, sú jednoducho topka v kuchyni!

Budete potrebovať:

500g mletého hovädzieho mäsa

2 strúčiky cesnaku

1 ČL sójovej omáčky

soľ a korenie podľa chuti

5 vajec

3 PL hladkej múky

300g strúhanky

1 PL kyslej smotany

1 PL horčice

1 PL citrónovej šťavy

1 PL majonézy

300ml slnečnicového oleja

kôpor alebo petržlenová vňať podľa chuti

Postup prípravy:

4 vajcia si dajte variť na tvrdo. V hlbšej mise si zmiešajte hovädzie mäso, pretlačený cesnak a sójovú omáčku. Pridajte nadrobno nasekaný kôpor alebo vňať, soľ a korenie. Dobre premiešajte. Mäsovú zmes si rozdeľte na štyri časti. Z každej časti vytvorte väčšiu placku. Do tejto placky zabaľte celé uvarené vajce.

Pripravte si misku so strúhankou, misku s rozšľahaným vajíčkom a misku s múkou. Obaľte každý kúsok placky s vajcom najprv v strúhanke, následne vo vajíčku a napokon v múke. Olej si dajte do panvice a nechajte ho rozohriať. Osmažte každý kus do zlatista a potom ho preložte do pekáča vyloženého papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180 stupňov cca 10-15 minút. Podávajte s omáčkou z kyslej smotany, majonézy, horčice a citrónovej šťavy. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x