Pečené lekvárové buchty podľa pani Milky

Loading...
(4.2 / 5)

Recepty od pani Milky majú vždy úspech. Rovnako ako pečené lekvárové buchty, ktoré si pamätáme ešte z detstva. Poprášené cukrom sme ich milovali a piekli sa aj každý týždeň. Na aký recept svojej babičky si najčastejšie spomeniete vy?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olinka Zelinková (@oli.zelinkova) on

Na pečené buchty budeme potrebovať:

  • 1 kg polohrubej múky
  • 7 PL kryštálového cukru
  • 1,5 dl oleja
  • 5 dkg masla
  • 1 vajíčko, 1 žĺtok
  • 6 dl mlieka
  • 2 PL rumu
  • pol KL soli
  • 1,5 kocky droždia – 60 gramov

Ďalej budeme potrebovať:

  • olej, lekvár, práškový cukor a maslo

Postup:

  • Pripravíme si kvások z droždia, 1,5 dl mlieka a 1 ČL cukru. Necháme ho vykysnúť.Ostatné sypké suroviny zmiešame, prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajíčka a rum, pridáme kvások a premiešame.
  • Nakoniec pridáme olej a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť 60 minút.
  • Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, pokrájame na obdlžníky a na každý dáme 1 ČL lekváru, alebo inej náplne, zabalíme a uložíme na vymastený plech.
  • Celú buchtu potierame olejom, aby sa po upečení dobre odlepovali. Pečieme pri 180°asi 25 minút. Hotové buchty ešte horúce potierame maslom. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x