Pečené kapustové listy plnené mäsom

Loading...
(3.7 / 5)

Jedli ste už niekedy plnenú kapustu? Lepšie povedané plnené kapustové listy? Nám ju robila naša stará mam a tento recept sa dedil z generácií už predtým, ako sa narodia. Odkedy som ju ochutnala, nedám dopustiť na tradičné domáce jedlá s nádychom minulosti. Vyskúšajte tieto fantastické kapustové listy plnené mäsom a nebudete ľutovať.

Budete potrebovať:

1 kapustu

50g ryže

150g bravčového mäsa, ideálne mletého

1 cibuľa

1 mrkva

2 PL slnečnicového oleja

100ml vody

30g kyslej smotany

100g tvrdého syra

2 paradajky

3-4 strúčiky cesnaku

trochu čerstvého kôpru

trochu čerstvej petržlenovej vňate

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Celú kapustovú hlávku dajte na 5-10 minút do mikrovlnky, ktorú zapnite na program ohrievania.

sovkusom.ru

Potom ju opláchnite pod vodou a postupne začnite oddeľovať list po liste. Listy odložte nabok a dajte si variť ryžu do polomäkka.

sovkusom.ru

Nevarte ju do mäkka, pretože dôjde ešte teplom v rúre počas pečenia. Na panvici si jemne osmažte nakrájanú cibuľu a mrkvu, aby pustili šťavu a vôňu. Potom zmiešajte ryžu, cibuľu, mrkvu a mleté bravčové mäso.

sovkusom.ru

Posoľte a okoreňte a všetko dôkladne premiešajte. Zmes naplňte do kapustových listov. Neplňte však len jeden list, vždy si dajte na seba aspoň 2-3 listy, aby sa po tepelnom spracovaní nerozpadali a zmes nevyletela. Pekáč si potrite troškou oleja a naukladajte doň plnenú kapustu.

sovkusom.ru

Plech prikryte alobalom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na približne 30-35 minút.

sovkusom.ru

Kým sa pripravuje hlavný chod, nachystajte si šalát. Nakrájajte paradajky, nastrúhajte syr a nasekajte kôpor s petržlenovou vňaťou. Všetko spolu premiešajte a pridajte smotanu, aby bol šalát šťavnatejší. Na záver do šalátu pretlačte cesnak, osoľte ho a okoreňte a dajte zachladiť do chladničky.

sovkusom.ru

Po polhodine pečenia kapustových listov, vyberte pekáč z rúry a odstráňte alobal. Pekáč dajte späť a nechajte piecť ešte aspoň 10-15 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x