Pečené fašírky z rúry

(2 / 5)

Vynikajúci tip na obed sú aj tieto fašírky pečené v rúre. Zvoľte si bravčové alebo hovädzie mleté mäso, prípadne pokojne zvoľte mix ako my. Receptík je síce trochu pracnejší, ale mäso netreba predpripravovať, takže sa kompletný obed upečie sám v rúre. Šťavnatejšie mäsko ste ešte nejedli.

Budeme potrebovať:

0,5 kg mletého bravčového mäsa

0,5 kg mletého hovädzieho mäsa

2 vajíčka

polovica staršieho chleba, prípadne rožky

2 PL majonézy

120 ml mlieka

soľ a korenie podľa chuti

250 gramov tvrdého syra

50 gamov masla

2 paradajky

olej

Postup:

Pečivo si najskôr namočíme do mlieka a keď ho vyžmýkame, ale nie úplne do sucha, zmiešame ho s mletým mäsom. Pridáme vajíčka, majonézu a ochutíme soľou a korením. Maslo a syr si nakrájame na menšie obdĺžniky rovnakej veľkosti. V ruke si vyformujeme placky, do každej zabalíme syr spolu s maslom a vyformujeme fašírky. Každú fašírku uložíme na plech a na vrch dáme na plátky nakrájanú paradajku a posypeme ešte nastrúhaným tvrdým syrom. Celé to ešte môžeme zamaskovať a potrieť majonézou. Pečieme na 200 stupňoch asi 30 minút. Dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: youtube, Lucia, sovkusom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x