Pečené cuketky obaľované v smotanovo-syrovej kruste

Loading...
(2.5 / 5)

Fantastická jednohubka, ktorá je aj zdravá aj chutne chrumkavá? Neklamme si, do chrumkava upečené a vyprážané jedlá milujeme všetci. Aj takéto jedlo sa dá spraviť na zdravý spôsob a to napríklad tak, že si namiesto zemiačikov, alebo mäsa urobíte zeleninu. Dnes to bude obaľovaná chrumkavá a voňavá cuketka!

Budete potrebovať:

1 väčšiu cuketu

250 g kyslej smotany

1 PL horčice

1 cibuľu

2 ČL octu

2 ČL medu

strúhanku

100 g tvrdého syra

soľ a korenie podľa chuti

slnečnicový olej

Postup prípravy:

Cuketu si umyte a odrežte konce, potom ju rozkrojte na dve polovice a z každej z nich nakrájajte podlhovasté pásiky hrubé asi ako váš palec.

Cibuľku si nakrájajte na drobno a dajte ju na panvicu s trochou oleja osmažiť do zlatista. Cibuľu potom prelejte aj s olejom do misky a pridajte k nej aj med, ocot, horčicu a soľ s korením podľa chuti. Všetko spolu zmixujte metličkou alebo ručným mixérom. Potom pridajte kyslú smotanu a vareškou premiešajte, aby sa spojili chute.

V inej miske zmiešajte strúhanku od oka, tvrdý syr nastrúhaný na jemno a pridajte aj korenie a trochu soli.

Cuketové pásiky namočte do smotanovej zmesi a z nej do strúhanky. Pásiky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rozohriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút do zlatista. Podávajte ešte teplé so smotanovým dipom alebo vašou obľúbenou omáčkou. Prajeme dobrú chuť!

 (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x