Pečené bravčové na cesnaku

(5 / 5)

Občas stačí len jeden druh jedla a večera je hotová ako mávnutím čarovného prútika. Pri tomto recepte sa presvedčíte, že to tak naozaj môže byť a zaobídete sa pokojne aj bez prílohy. Stačí kus kvalitnej bravčoviny, cesnak a bylinky a môžete kráľovsky servírovať.

Budete potrebovať:

900 g bravčovej panenky

150 g bravčovej slaniny

10 strúčikov cesnaku

čierne korenie podľa chuti

tymián podľa chuti

bazalka podľa chuti

paprika mletá podľa chuti

oregano podľa chuti

soľ podľa chuti

200 ml slnečnicového oleja

50 ml vody

200 ml červeného suchého vína

150 g paradajkového pretlaku

Postup prípravy:

Kus sviečkovice nakrájajte na tri pásy, no nezrežte  mäso celkom ku koncu, pretože z nich budete zapletať vianočky. Mäso namažte 100ml slnečnicového oleja rozmiešaného s bylinkami, korením a soľou. Na prúžky si nakrájajte aj slaninu a pripleťte ju k mäsu. Medzi pletence naukladajte nakrájaný cesnak. Všetko dajte na pekáč a podlejte vodou a zvyšným slnečnicovým olejom, aby mäso ostalo šťavnaté. Pečte pri teplote 200 stupňov asi 50 minút. Počas pečenie mäso obráťte. Keď je mäso hotové, prilejte pod neho paradajkový pretlak a dajte ho do rúry na ďalších 5-10 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: youtube, sovkusom.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x