Občas stačí len jeden druh jedla a večera je hotová ako mávnutím čarovného prútika. Pri tomto recepte sa presvedčíte, že to tak naozaj môže byť a zaobídete sa pokojne aj bez prílohy. Stačí kus kvalitnej bravčoviny, cesnak a bylinky a môžete kráľovsky servírovať.
900 g bravčovej panenky
150 g bravčovej slaniny
10 strúčikov cesnaku
čierne korenie podľa chuti
tymián podľa chuti
bazalka podľa chuti
paprika mletá podľa chuti
oregano podľa chuti
soľ podľa chuti
200 ml slnečnicového oleja
50 ml vody
200 ml červeného suchého vína
150 g paradajkového pretlaku
Kus sviečkovice nakrájajte na tri pásy, no nezrežte mäso celkom ku koncu, pretože z nich budete zapletať vianočky. Mäso namažte 100ml slnečnicového oleja rozmiešaného s bylinkami, korením a soľou. Na prúžky si nakrájajte aj slaninu a pripleťte ju k mäsu. Medzi pletence naukladajte nakrájaný cesnak. Všetko dajte na pekáč a podlejte vodou a zvyšným slnečnicovým olejom, aby mäso ostalo šťavnaté. Pečte pri teplote 200 stupňov asi 50 minút. Počas pečenie mäso obráťte. Keď je mäso hotové, prilejte pod neho paradajkový pretlak a dajte ho do rúry na ďalších 5-10 minút. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: youtube, sovkusom.ru (M)