Pečená zelenina so syrom

Loading...
(2 / 5)

Kedysi bola zeleninová misa považovaná za jedlo chudobných. Dnes zeleninové jedlá valcujú kulinársky trh. Aj pri takýchto receptoch je priestor na experimentovanie. Stačí pridať koreniny, vybrať si obľúbenú zeleninu a geniálne jedlo môže byť na svete. Dnes sme sa rozhodli, že si zeleninu upečieme v rúre spolu so syrom. Čo poviete na takúto kombináciu?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by РЕЦЕПТЫ♻ ЗОЖ (И НЕ ОЧЕНЬ😄)♻ ПП (@pp_budni) on

Budeme potrebovať:

  • 1 menšia hokkaido tekvica
  • 1 baklažán
  • 4 paradajky
  • 100 gramov syra
  • bazalka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • provensálske bylinky
  • soľ a korenie

Postup:

  • Zeleninu si očistíme a nakrájame, dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou. Krájajte ju na plátky, ktoré budú pomerne rovnako veľké, ideálne sú kolieska s hrúbkou cca pol centimetra.
  • Syr si tiež nakrájame na plátky. Plech alebo misu pokvapkáme olejom a zeleninu na striedačku poprekladáme spolu so syrom. Pripravíme si zálievku a to tak, že v miske zmiešame olivový olej, povensálske bylinky, soľ a kore nie, bazalku a pretlačený cesnak.
  • Touto zmesou zalejte naukladanú zeleninu a dajte ju zapiecť na 20 minút, pri teplote 180 stupňov. Potom zeleninu vyberte, posypte ešte nastrúhaným syrom a dajte zapiecť na 7 minút. Dobrú chuť.

Foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x