Kedysi bola zeleninová misa považovaná za jedlo chudobných. Dnes zeleninové jedlá valcujú kulinársky trh. Aj pri takýchto receptoch je priestor na experimentovanie. Stačí pridať koreniny, vybrať si obľúbenú zeleninu a geniálne jedlo môže byť na svete. Dnes sme sa rozhodli, že si zeleninu upečieme v rúre spolu so syrom. Čo poviete na takúto kombináciu?
Budeme potrebovať:
- 1 menšia hokkaido tekvica
- 1 baklažán
- 4 paradajky
- 100 gramov syra
- bazalka
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- provensálske bylinky
- soľ a korenie
Postup:
- Zeleninu si očistíme a nakrájame, dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou. Krájajte ju na plátky, ktoré budú pomerne rovnako veľké, ideálne sú kolieska s hrúbkou cca pol centimetra.
- Syr si tiež nakrájame na plátky. Plech alebo misu pokvapkáme olejom a zeleninu na striedačku poprekladáme spolu so syrom. Pripravíme si zálievku a to tak, že v miske zmiešame olivový olej, povensálske bylinky, soľ a kore nie, bazalku a pretlačený cesnak.
- Touto zmesou zalejte naukladanú zeleninu a dajte ju zapiecť na 20 minút, pri teplote 180 stupňov. Potom zeleninu vyberte, posypte ešte nastrúhaným syrom a dajte zapiecť na 7 minút. Dobrú chuť.
Foto: instagram, Lucia M.