Ak večer pri televízii rada niečo chrúmete, no zároveň sa bojíte o svoju štíhlu líniu, táto jednoduchá a rýchla pochúťka je pre vás ako stvorená! Cesnakové pečené mrkvy sú najchutnejšie diétne jedlo, ktoré môžete jesť či už iba tak, bez všetkého, alebo si ich môžete namáčať do vášho obľúbeného dressingu a v neposlednom rade ich môžete využiť ako netradičnú prílohu k hlavnému jedlu. Keďže zelenina počas pečenia skaramelizuje, bude ešte sladšia, takže ju s radosťou zjedia aj vaše deti.
Budete potrebovať:
- 60 dkg mrkvy
- 0,5 ČL čierneho korenia
- 5 petržlenových vňatí
- 0,5 dl olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL soli
Postup:
- Očistite pripravené mrkvy a umyte ich. Keď sú príliš hrubé, rozrežte ich na polovicu. Olivový olej zmiešajte so soľou, korením a roztlačeným cesnakom. Mrkvy poukladajte tesne vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie a polejte ich pripraveným olejom. Trochu ich pootáčajte, aby sa olej dostal všade.
- Plech vložte do vopred vyhriatej rúry, zakryte fóliou, a zeleninu pečte na 200 °C po dobu 45 minút, resp. kým nezmäkne a jej okraje nenadobudnú tmavohnedú farbu. Mrkvičky môžete počas pečenia 1-2 krát otočiť, aby sa poriadne prepiekli a tesne pred koncom pečenia môžete z plechu odstrániť fóliu a dopiecť zeleninu bez nej. Keď je potrebné, pridajte trochu vody alebo tuku. Pri servírovaní môžete túto netradičnú pochúťku posypať petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: pixabay, Katuš, femina.hu