Pečená krkovička

Loading...
(3.7 / 5)

Neviete, čo s dnešným obedom? Nemáte chuť na večne opakované recepty a dali by ste si niečo, čo poriadne zasýti a pošteklí vaše chuťové poháriky? Pripravte si najlahodnejšiu pečenú krkovičku, po ktorej budete mať nebíčko v papuľke. Rýchly obed z bežných surovín pripravíte na jednom plechu bez množstva špinavých riadov.

Šťavnaté kusy mäsa v chutnej omáčke sú dokonale dochutené a pripravené nesmierne rýchlo. Stačí vám len jeden plech na pečenie, zopár ingrediencií a fantastické mäso s lahodnou šťavou máte na stole skutočne bez námahy.

Budeme potrebovať:

  • 700 g bravčovej krkovičky
  • 2 menšie cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • korenie na mäso
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • mletá červená paprika
  • olej
  • zopár lyžíc kečupu (podľa chuti, môže byť i pikantný)

Postup:

  • Najprv si pripravíme mäso, ktoré nakrájame na približne rovnaké kusy. Následne ho vložíme na plech na pečenie, ktorý sme vymastili olejom. Potom k mäsu pridáme cibuľu, ktorú môžeme pokojne nakrájať na väčšie pásy.
  • Potom pridávame všetky koreniny podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, korenie na mäso). Pridáme zopár lyžíc kečupu (približne 2 až 3 polievkové lyžice). Ak máte radi štipľavé, skvele sa hodí pikantný kečup alebo ku klasickému primiešajte aj štipľavú čili omáčku.
  • Mäso na záver polejeme olejom a na zmes ingrediencií prelisujeme strúčiky cesnaku. Všetko dobre zamiešame, aby sa koreniny, cesnak a olej dostali všade a mäso bolo zo všetkých strán ochutené.
  • Celá jednoduchá príprava je hotová. Plech prikryjeme alobalom. Mäso môžeme vložiť do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme približne hodinu. Prajeme vám dobrú chuť!

 (Jana L)

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x