Neviete, čo s dnešným obedom? Nemáte chuť na večne opakované recepty a dali by ste si niečo, čo poriadne zasýti a pošteklí vaše chuťové poháriky? Pripravte si najlahodnejšiu pečenú krkovičku, po ktorej budete mať nebíčko v papuľke. Rýchly obed z bežných surovín pripravíte na jednom plechu bez množstva špinavých riadov.
Šťavnaté kusy mäsa v chutnej omáčke sú dokonale dochutené a pripravené nesmierne rýchlo. Stačí vám len jeden plech na pečenie, zopár ingrediencií a fantastické mäso s lahodnou šťavou máte na stole skutočne bez námahy.
Na pečenú krkovičku budeme potrebovať:
- 700 g bravčovej krkovičky
- 2 menšie cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- korenie na mäso
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- mletá červená paprika
- olej
- zopár lyžíc kečupu (podľa chuti, môže byť i pikantný)
Postup:
- Najprv si pripravíme mäso, ktoré nakrájame na približne rovnaké kusy. Následne ho vložíme na plech na pečenie, ktorý sme vymastili olejom. Potom k mäsu pridáme cibuľu, ktorú môžeme pokojne nakrájať na väčšie pásy.
- Potom pridávame všetky koreniny podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, korenie na mäso). Pridáme zopár lyžíc kečupu (približne 2 až 3 polievkové lyžice). Ak máte radi štipľavé, skvele sa hodí pikantný kečup alebo ku klasickému primiešajte aj štipľavú čili omáčku.
- Mäso na záver polejeme olejom a na zmes ingrediencií prelisujeme strúčiky cesnaku. Všetko dobre zamiešame, aby sa koreniny, cesnak a olej dostali všade a mäso bolo zo všetkých strán ochutené.
- Celá jednoduchá príprava je hotová. Plech prikryjeme alobalom. Mäso môžeme vložiť do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme približne hodinu. Prajeme vám dobrú chuť!
Tip na záver: Ak radi a často pečiete, ale vaša rúra by už potrebovala vymeniť, pozrite si indukčné sporáky s rúrou od výrobcu MORA. Výkonná multifunkčná rúra má jedenásť rôznych programov a špeciálny program ECO CLEAN pre čistenie rúry. Indukčná platňa má zasa až 90% účinnosť ohrevu s minimálnymi tepelnými stratami.
(Jana L)