Pečená cuketa so syrom

Loading...
(4.3 / 5)

Mäsové pokrmy sú v tomto ročnom období len pre silné žalúdky. Väčšina ľudí práve v lete s radosťou uprednostňuje zeleninové jedlá, ktoré navyše vedia byť aj extrémne chutné. Leto je priestor, kedy sa v kuchyni dobre experimentuje. Hlavne preto, že na zelenine nemôžete nič pokaziť. Dnes sa s vami podelíme o jeden takýto experiment, ktorý dopadol na jednotku s piatimi hviezdičkami.

Budete potrebovať:

500 g cukety

200 g múky

2-3 vajcia

100 g kyslej smotany

100 g tvrdého syra

½ ČL sódy bikarbóny

1 ½ ČL soli

1 ČL čierneho korenia

50 g petržlenovej vňate

Postup prípravy:

Cukety dobre umyte a odrežte konce. Ak sú staršie, môžete ich aj ošúpať, ak nie, pokojne šupku nechajte. Nastrúhajte ich na hrubom strúhadle a vytlačte z nich šťavu. V poháriku si zmiešajte sódu s 3-4 kvapkami octu, prilejte ju do kyslej smotany a nechajte pôsobiť približne 5 minút.

Na malom strúhadle si nastrúhajte tvrdý syr a nasekajte petržlenovú vňatku nadrobno. K smotane pridajte korenie, soľ a vajcia a dobre premiešajte. Potom prisypte múku a šľahačom vyšľahajte zmes do konzistencie cesta. K nemu pridajte nastrúhané cukety, syr a vňatku a všetko naposledy dobre premiešajte.

Zmes dajte do zapekacej misky, ktorú si predtým vytrite trochou rastlinného oleja a husté cesto dajte piecť do rúry. Predhrejte si ju na 180 stupňov a pečte približne 40 minút, kým nebude povrch mierne zlatistý. Prajeme dobrú chuť!

 (Monika), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x