Paprikový bôčik

Loading...
(0 / 5)

A túto tradičnú pochúťku ste už doma pripravovali? Paprikový bôčik majú v obľube najmä muži a vedia ju aj skvele pripraviť. Aj preto prinášame recept, ktorý môžete nenápadne posunúť svojej polovičke. Paprikový bôčik pripravíte jednoducho a už ho nemusíte kupovať v obchode.

Paprikový bôčik

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mīchaelā 🇸🇰🇨🇭🇩🇪 (@mischka_1010) on

Na prípravu budeme potrebovať:

Na marinádu

  • 7 strúčikov cesnaku
  • 1 PL vegety alebo soli
  • 1/5 ČL drvenej rasce
  • 1 PL mletej červenej papriky

Ďalej budeme potrebovať

Paprikový bôčik pripravíme nasledovne:

  • Bôčik si najskôr uvaríme v osolenej vode. Doba varenia je asi 20 minút. Medzitým si pripravíme marinádu. Pretlačený cesnak zmiešame v miske s vegetou alebo soľou, rascou a mletou červenou paprikou. Po uvarení necháme bôčik trochu vychladnúť, potom ho dobre namarinujeme. Takto ho dáme do chladničky na noc.
  • Následne ho upečieme spolu s nakrájanými zemiakmi, bobkovými listami, celým korením a cibuľou. Pečieme ho pri teplote 180 stupňov asi hodinu a pol, na posledných 5-10 minút odkryjeme misu a dopečieme.
  • TIP: Ak ho nechcete piecť, môžete ho pripraviť aj nasledovne. Bôčik najskôr uvarte, cca 90 minút v osolenej vode. Keď vychladne, potrite ho cesnakovou vodou (asi 5 strúčikov cesnaku a troška vody) a celý obaľte v mletej paprike. Potom ho zabaľte do alobalu a dajte na noc do chladničky. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x