A túto tradičnú pochúťku ste už doma pripravovali? Paprikový bôčik majú v obľube najmä muži a vedia ju aj skvele pripraviť. Aj preto prinášame recept, ktorý môžete nenápadne posunúť svojej polovičke. Paprikový bôčik pripravíte jednoducho a už ho nemusíte kupovať v obchode.
Na prípravu budeme potrebovať:
Na marinádu
- 7 strúčikov cesnaku
- 1 PL vegety alebo soli
- 1/5 ČL drvenej rasce
- 1 PL mletej červenej papriky
Ďalej budeme potrebovať
Paprikový bôčik pripravíme nasledovne:
- Bôčik si najskôr uvaríme v osolenej vode. Doba varenia je asi 20 minút. Medzitým si pripravíme marinádu. Pretlačený cesnak zmiešame v miske s vegetou alebo soľou, rascou a mletou červenou paprikou. Po uvarení necháme bôčik trochu vychladnúť, potom ho dobre namarinujeme. Takto ho dáme do chladničky na noc.
- Následne ho upečieme spolu s nakrájanými zemiakmi, bobkovými listami, celým korením a cibuľou. Pečieme ho pri teplote 180 stupňov asi hodinu a pol, na posledných 5-10 minút odkryjeme misu a dopečieme.
- TIP: Ak ho nechcete piecť, môžete ho pripraviť aj nasledovne. Bôčik najskôr uvarte, cca 90 minút v osolenej vode. Keď vychladne, potrite ho cesnakovou vodou (asi 5 strúčikov cesnaku a troška vody) a celý obaľte v mletej paprike. Potom ho zabaľte do alobalu a dajte na noc do chladničky. Dobrú chuť.