Taliani sú síce obľúbenejší ako tvorcovia fantastických cestovín, no vedia urobiť aj naozaj nebesky dobré sladkosti. Medzi jednu z nich patria aj palacinky s dvomi druhmi tvarohových krémov a smotanou. Sú sladké, jemné a v ústach vám vyčarujú hotový koncert chutí.
125 gramov polohrubej múky
5 vajec
300 ml mlieka
1 PL slnečnicového oleja
1 PL vanilkového cukru
1 štipka soli
70 gramov masla
100 gramov práškového cukru
150 gramov mascarpone
100 gramov jemného tvarohu
5 PL kyslej smotany
½ ČL škorice + cukor na škoricový cukor
V hlbšej miske si zmiešajte múku, 2 vajcia, 200 ml mlieka, olej a vanilkový cukor so štipkou soli. Cesto nechajte polhodinu odpočívať. Medzitým si pripravte plnku. Vyšľahajte 50 g masla s 50 g práškového cukru. Do tejto hmoty pridajte mascarpone a tvaroh, 2 žĺtky a kyslú smotanu. Všetko dobre premiešajte, kým sa nevytvorí jednotná hmota.
V samostatnej mise si vyšľahajte 3 bielka. Bielka pridajte k tvarohovej zmesi a zamiešajte. V panvici upečte palacinky obvyklým spôsobom. Poroztierajte zmes na palacinky a zarolujte ich, potom všetky naplnené palacinky prekrojte na polovicu. Zapekaciu misku lebo pekáč si vymastite maslom a naukladajte doň palacinky.
V hlbšej nádobke si zmiešajte 100 ml mlieka, 1 žĺtok a zvyšný cukor. Všetko premiešajte a prelejte zmes cez palacinky v pekáči. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 30 minúť. Hotové palacinky posypte škoricovým cukrom. Prajeme dobrú chuť
Lucia M.