Na prelome jari a leta sa môžeme tešiť na voňavé, červené a sladké plody našich záhradiek – jahody. A kde ich využiť lepšie, ako v koláčikoch a v tortách? Tento recept bude trochu netradičný. Palacinková torta s jahodami však poteší vašich malých viac, ako čokoľvek iné.
1 liter mlieka
2 vajcia
slnečnicový olej na vysmážanie
štipku soli
500-600g múky
300 g cukru
1 kg jahôd
100 g mliečnej čokolády
500 g kyslej smotany
1 balíček vanilkového cukru
Vymiešajte vajcia, soľ a mlieko, pridajte 100g cukru a múku. Malo by vám vzniknúť klasické palacinkové cesto. Ak je príliš riedke, pridajte múku, ak je príliš tuhé, dolejte mlieka, alebo vody.
Začnite smažiť palacinky podľa klasického postupu.
V inej miske si zmiešajte kyslú smotanu a 200g cukru a vanilkový cukor.
Jahody nakrájajte na plátky a naplňte nimi palacinky, ktoré potom klasicky zašúľajte.
Palacinky stavajte vedľa seba na tácku, alebo väčší tanier. Spodnú vrstvu by malo tvoriť 5 palaciniek, na ňu položte ďalšie 4, potom 3, 2 a nakoniec navrch len 1 palacinku. Pri každej vrstve ich potrite smotanovým krémom. Na vrchol nalejte zvyšok krému, ktorý sa roztečie po celej torte. Postrúhajte, alebo roztopte mliečnu čokoládu a oblejte ňou vrch palaciniek. Nádherná a najmä chutná jahodová torta je hotová. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru