Pagáče z cesta „čo dom dal“

Loading...
(3.8 / 5)

Pagáčiky môžete pripraviť aj z cesta čo dom dal. Ak máte droždie a múku, pečenie nie je až také zložité. Pozrite sa, aké krásne pagáče sa podarili pani Ivete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucia Krčmářová (@luciakrcmarova) on

Na pagáče budeme potrebovať:

  • 6 zemiakov
  • 150 gramov škvarkovej masti
  • 1 kelímok kyslej smotany
  • 4 trojuholníkové tavené syry
  • 1 kocka droždia
  • 3 dcl mlieka
  • 1 ČL cukru
  • 3 vajíčka
  • 2 PL soli
  • 700 gramov múky

Postup:

  • Zemiaky si v šupke uvaríme a nastrúhame. Najskôr si urobíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia. Necháme ho chvíľu postáť a primiešame ho k múke. Pridáme žĺtka, kyslú smotanu, nastrúhané zemiaky, tavený syr a soľ. Vypracujeme cesto a dobre ho vymiesime. Necháme ho kysnúť asi hodinu.
  • Potom si cesto vyvaľkáme, rovnomerne natrieme masťou a poprekladáme. Toto skladanie zopakujeme aspoň 3-krát. Po každom preložení nechajte cesto kysnúť asi 10 minút. Nakoniec vyvaľkajte, vykrojte pagáče a potrite ich bielkami. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 25 minút. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x