Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde. Ak vám už dochádzajú nápady, niekedy je fajn, keď sa inšpirujete receptami, ktoré nájdete na sociálnych sieťach či v televíznych reláciách. Garantujeme vám, že ak si niečo zamilujete, tak pagáče s medvedím cesnakom.
Na pagáče s medvedím cesnakom budeme potrebovať
- 250 gramov masla
- 250 gramov tvarohu
- 250 gramov hladkej múky
- 1 KL soli
- vajíčko
Na pesto
Pagáče s medvedím cesnakom si pripravíme nasledovne
- Z masla, tvarohu, múky a soli si vypracujeme cesto, ktoré dáme do fólie a odložíme do chladničky.
- Medzitým si pripravíme pesto, kedy na pastu rozmixujeme medvedí cesnak a olivový olej.
- Potom si cesto rozvaľkáme do obdĺžnikového tvaru a potrieme ho pestom. Preložíme do dovnútra, otočíme a znovu rozvaľkáme. Tento postup opakujeme minimálne štyrikrát.
- Keď už je rozvaľkané, môžeme vykrajovať.
- Pagáče potrieme vajíčkom a pečieme asi 25 minút na 200 stupňov.