Leto a teplo sa blíži preto je dôležité zvoliť správny výber dezertu pre vaše návštevy. Jednou z možností je domáca zmrzlina, ktorá vašich hostí príjemne osvieži a schladí počas teplého dňa. Druhou možnosťou a musíme povedať, že oveľa chutnejšou, je ovocné želé so smotanou, ktoré vás nie len osvieži ale tiež ulahodí vaším chuťovým bunkám. Oplatí sa vyskúšať!
Budeme potrebovať:
- 250 ml kyslej smotany
- 500 g jahôd
- 100 g čučoriedok
- 400 ml vody
- 6 lyžíc cukru
- 100 g malín
- 40 g želatíny
Postup:
- Začnite tým, že 200 g jahôd rozmixujete v mixéri. Vznikne vám hustá kaša. V samostatnom hrnci zmiešajte 20 g želatíny a 250 ml vody. Takto pripravenú zmes zahrejte, aby sa rozpustila a následne nechajte vychladnúť. Po vychladnutí zmiešajte s jahodovou kašou a pridajte 2 lyžice cukru.
- Ďalších 200 g jahôd nakrájajte a poukladajte na dno hlbšej misky. Tieto jahody zalejte vytvorenou jahodovou zmesou a uložte do chladničky na 2,5 hodiny. Zvyšnú želatínu rozpustite v 150 ml vody. Pripravené a vychladnuté želé nalejte do kyslej smotany. Zľahka premiešajte a pridajte ešte 4 lyžice cukru. Do takto pripravenej smotanovej hmoty pridajte zvyšné jahody a čučoriedky. Hotovú zmes nalejte na jahodové pyré a opäť dajte zachladiť na 2 hodiny. Dobrú chuť.
sovkusom.ru