Osviežujúce viedenské rezy

Loading...
(3 / 5)

Koniec roka sa blíži a aj keď sú mnohí ľudia už plní sladkých koláčov, jeden osviežujúci nikdy neuškodí. Na sociálnych sieťach sme našli recept na viedenské rezy, ktoré sú príjemným osviežením po ťažkých plnkových koláčoch.

Na viedenské rezy budeme potrebovať

  • 4 vajcia
  • 230 gramov kryštálového cukru
  • 125 mililitrov oleja
  • 300 gramov vlažného mlieka
  • polovica prášku do pečiva

Na pomarančový krém

  • liter pomarančového džúsu
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 100 gramov zlatého klasu

Na šľahačkový krém

  • 500 mililitrov šľahačkovej smotany
  • 2 stužovače šľahačky
  • čokoláda na poliatie
  • 2 balenia dlhých piškót
  • pomarančový džús na namáčanie piškót (môžeme pridať aj 1 PL rumu)

Viedenské rezy si pripravíme nasledovne

  • Vyšľaháme si osobitne bielka a pridávame cukor. Potom začneme pridávať žĺtka, olej a mlieko.
  • Preosejeme si múku aj prášok do pečiva, ktoré spolu pridáme do cesta. To potom vylejeme na plech, ktorý si predtým vymastíme. Pečieme, kým nebude cesto hotové.
  • Potom si pripravíme krém z pomarančového džúsu, cukru a zlatého klasu, ktorý by mal byť hustý. Keď nám vychladne, vylejeme ho na vychladnuté cesto.
  • Potom koláč odložíme do chladničky, aby vychladol. Potom si pripravíme so šľahačkovej smotany spolu so štužovačmi a pridáme na pomarančové krém.
  • Dlhé piškóty potom namáčame do džúsu a rumu, kde ich chvíľu podržíme, aby nasali tekutinu. Ukladáme ich na hotový koláč čo najužšie k sebe.
  • Koláč dáme opäť do chladničky a pripravíme si čokoládu, ktorou potom koláč postriekame.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x