Originálny domáci vanilkový puding

(4 / 5)

Vanilkový puding je dezert, ktorý milujú mnohí z nás. Príprava je jednoduchá a väčšinou si pomôžeme „polotovarom“ v prášku, ktorý len rozmiešame v mlieku. Čo tak pripraviť si hustý vanilkový puding, ktorý bude naozaj domáci? Ak si myslíte, že je to zložité, ste na omyle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anu (@anutuovinen) on

Budeme potrebovať:

  • 1-2 vajíčka
  • 150 gramov cukru
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 120 gramov masla

Postup:

  • V miske si rozšľaháme vajíčka spolu s cukrom aj vanilkovým cukrom. Nemusíte vytvoriť bohatú penu, stačí, kým sa cukor roztopí a dobre rozmieša s vajíčkom.
  • Mlieko si zahrejte na nejakých 30 stupňov, aby nebolo príliš horúce a ani studené, či vlažné. Postupne ho prilievajte k vajíčkam a stále šľahajte. V hrnci dajte hmotu na sporák na najnižší plameň.
  • Zahrievajte a postupne pridajte maslo. Miešajte, aby sa roztopilo. Puding nechajte postupne vychladnúť v miskách. Dobrú chuť. Tento puding je vhodný aj do koláčov, ako plnka. Skvele sa bude hodiť aj do krémešov.

Foto: pixabay, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x